Foredrag med Showan Shattak

Torsdag den 15. december har jeg arrangeret et foredrag med Showan Shattak i København. Det foregår på VerdensKulturCentret på Nørrebro kl. 19-21.30.

Vi er desuden igang med at forberede en større foredragsturne rundt i Nordeuropa, der blandt andet sender Showan til Tyskland, Norge, Sverige (surprise) og forhåbentligt et par danske byer.

Hvis du vil have et foredrag med Showan, så kontakt mig på ar@andreas-rasmussen.dk eller Showan på showan@showan.se. Et typisk foredrag varer 60-90 minutter med efterfølgende spørgetid.

Foredraget tager udgangspunkt i knivoverfaldet på Showan og tre andre i Malmö den 8. marts 2014. Showan blev stukket i ryggen og fik desuden knust kraniet, formentligt mod en fortovskant. Det var nynazister fra Svenskarnas Parti, der stod bag overfaldet. Det skabte en massiv, folkelig modreaktion, hvor mange tusinde gik på gaden i antifascistiske demonstrationer rundt om i hele Sverige. Showan fortæller under foredraget om hvordan han oplevede den bølge af solidaritet og hvad den har betydet for hans liv efterfølgende. Han beretter også om sine skader, om hospitalsindlæggelsen, der varede mere end tre måneder, den efterfølgende rehabilitering og om de mén, han har i dag. Det er et spændende og vigtigt foredrag, og jeg håber, at mange får mulighed for at høre det.